Omgeving

Arnhem is een stad waar groene gebiedentot aan het centrum reiken. Maar weinig steden kennen zulke ‘groene vingers’. Sonsbeek is zonder twijfel het mooiste en meest bejubelde park van de stad. In 2010 kozen zowel jury alspubliek Park Sonsbeek als beste openbare ruimte van Nederland.

Zeg je Sonsbeek, dan denk je aan de internationale beeldententoonstellingen, de Jansbeek, de brug met zwanen, de letterlijk adembenemende hoogteverschillen en de vele activiteiten in de zomer.

Duizenden Arnhemmers trekken elk jaar op de zondagen in juni, juli en augustus naar de Ronde Weide om te genieten van Park Openconcerten. Ook de Sonsbeek Theater Avenue is een drukbezocht evenement.Nagenieten kan prima op ons terras, in zon of schaduw.

De Palatijn

Het Arnhemse stadspark Sonsbeek kent veel verborgen schatten. Restaurant De Palatijn is er één van. Het staat vlakbij de Witte Villa, is gevestigd in één van de jongste rijksmonumenten van Nederland en wordt omarmd door het groen van het park. De Palatijn is gebouwd in 1990 en kreeg in 1997 een horecabestemming.

Het dankt zijn naam aan de hoge ligging in Sonsbeek. De Palatijn verwijst naar de hoogste van de zeven heuvelen in Rome, "Palatino". Op die plek werd rond het begin van onze jaartelling het eerste keizerlijk paleis gebouwd.

Gastheren Henk Willemsen en Ronny Neymann hebben een schat aan horeca-ervaring, samen zo’n driekwart eeuw.

Parkeren

Auto’s zijn niet toegestaan in het park, buiten het hek zijn voldoende parkeerplaatsen. De wandeling naar De Palatijn is kort en vormt een aangename kennismaking met Park Sonsbeek.

Kaarten

De Palatijn heeft ook een aantal kaarten online beschikbaar, klik hier om ze in te zien.